perjantai 15. toukokuuta 2020

DKT-terapia osa 1 ESITTELY

Tervetuloa mun uuteen postaus sarjaan, joka käsittelee DKT-terapiaa eli dialektistä käyttäytymis terapiaa.
Itse olen käynyt koko vuoden kestävän paketin joten tietoa ja taitoa jakaa näitä teille löytyy.
Tässä postauksessa kerron dkt:sta ja annan teille tehtäviä. Tehtävät voi välillä kuulostaa oudoilta mutta suosittelen sitoutumaan lukemaan edes nämä dkt postaukset vakka muut kirjotukseni ei kiinnostaisi. Et kuitenkaan ole sattumalta blogissani. Blogiini yleensä päätyy ihmiset joilla on mielenterveys ongelmia. Ja kirjoitan nämä dkt postaukset juuri sinua varten. Jotta edes yksi ihminen hyötyisi.

Omat kokemukset

Kävin siis dkt:ta vuoden vuonna 2016. Sain paljon tehtävää ja mietittävää ryhmä käynneiltä.
Sain dkt:sta paljon irti ja nyt on minunkin aika palata dkt taitoihin. Dkt ohjelman ajan olin sitoutunut ja motivoitunut, mutta ryhmäkäyntejen jälkeen paperit jäi kansioon. Enkä ole dkt kansiooni koskenutkaan sitten vuoden 2016 joulukuun jälkeen.
Opin hallitsemaan tunteita ja olemaan parempi sosiaalisissa suhteissa. Dkt vaikuttaa moneen elämän osa-alueeseen ja vaikkakin dkt on alkujaan suunnattu heille joilla on ongelmia itsetuhoisuuden kanssa niin olen sitä mieltä itse että tästä olisi hyötyä ihan terveillekin.

Dkt hoito ohjelma

Aikuisten dkt paketti kestää vuoden ja sisältää kerran viikossa ryhmä tapaamisen jossa käydään läpi tehdyt tehtävät ja tulevat tehtävät sekä käydään moduuleita ja niiden sisältämiä taitoja läpi.
Sinulle myös määrätään hoitohenkilö joka on käynyt dkt koulutuksen ja joka tapaa sinua vähintään kerran viikossa. Yksilö käynneillä saat joka viikko dkt kortin johon merkataan joka päivä itsetuhoiset ajatukset ja teot, lääkkeiden otto määrätysti, poissaolot töistä tai koulusta, impulsiivinen käytös, eri tunnetilat asteikolla 0-5, valehtelu, mitä dkt taitoja on käyttänyt. Dkt:ssa on viisi moduulia; mindfulness-taidot (eri asia kuin meditointi tai rentoutuminen), tunteiden säätely taidot, vuorovaikutus- taidot, ahdistuksen sietämisen taidot sekä walking the middlepath (en tiedä mikä se on suomeksi). Itse taitoja jotka on jaettu moduuleihin on 27 eli tämä minun postaus sarjani tulee kestämään 27-viikkoa.

Vaikka olisin kirjoittanut dkt sarjaa jo monta viikkoa se ei estä sinua hyppäämästä mukaan nyt taikka vuosien päästä.
Toivoisin kuitenkin, että jokainen joka lähtee dkt terapia matkalleni mukaan kommentoisi "mukana" anonyymisti tai nimellä.

Toivottavasti saatte tästä jotain irti.

4 kommenttia:

  1. Kuulostaa mielenkiintoiselta! Mulle suositeltiin dkt:tä, mutta se jäi, kun vaihdoin kaupunkia. Jään seurailemaan. Upeeta, että jaat sun tietoja ja osaamista muille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moni ei pääse dkt terapiaan. On joko liian sairas tai todetaan ettei ongelmia ole riittävästi. Osa ei pääse siksi kun ei ole viiltelyä tai suoraa itsetuhoisuutta. Mutta itse uskon että tästä on hyötyä terveillekin. ♥

      Poista
    2. Joo, mulla se tais jäädä kiinni siitä, että olin "liian sairas"... Ravasin niihin aikoihin osastolla koko ajan.

      Poista